Konrád
8 °C
26 °C

Lövöldözés Belgárdban

MTI
2004.02.07. 15:11
Az Arkan néven elhíresült maffiafőnök gyilkosainak perével állhat összefüggésben egy lövöldözés, amely pénteken este történt Belgrád belvárosában.

Ismeretlen támadó egy kávéházban agyonlőtte Dalibor Mateovicot, az Arkan-ügy koronatanújának fivérét. Egy férfi, aki Mateovic kíséretében volt, életveszélyes sérüléseket szenvedett a lövöldözésben.

Mateovic testvére, Zvonko négy évvel ezelőtt Arkan testőreként szemtanúja volt a belgrádi Intercontinental szállóban a maffiavezér meggyilkolásának.

Az Arkan - rendes nevén Zeljko Raznatovic - volt szerb milíciavezér és maffiafőnök feltételezett gyilkosai ellen indított per minden bizonnyal folytatódni fog azt követően, hogy Ausztria csütörtökön kiadta Szerbiának Dragan Nikolic Gagit, aki vélhetően a gyilkosság háttérbeli irányítója volt. Gagit tavaly április közepén fogták el Bécsben, de nem a szerb, hanem az osztrák hatóságok körözése alapján, ugyanis több ausztriai betörés elkövetésével is gyanúsították.

A pénteki lövöldözés az első maffiamódra történt leszámolás volt Belgrád belvárosban azóta, hogy Zoran Djindjic miniszterelnök tavaly március 12-i meggyilkolását követően a rendőrség átfogó akcióval felszámolt országszerte szinte minden maffiacsoportot.