Felborult egy formalint szállító kamion az M7-esen

MTI
2004.02.20. 19:24
Felborult egy formalint szállító szlovén kamion az M7-esen, a siófoki leágazónál péntek délután; a műszaki mentés idejére a forgalmat mindkét sávban várhatóan éjfélig lezárták. A felborult 40 tonnás kamion mentésénél a siófoki tűzoltóknak az elsődleges feladata az volt, hogy megszüntessék a formalin szivárgását a sérült tartályból. A formalin ugyanis meglehetősen veszélyes, maró anyag, ezért fokozott figyelmet igényel a műszaki mentés.

Heizler György, a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató közölte: mintegy 20 tűzoltó vonult ki a mentéshez, Veszprémből pedig egy speciális darut kértek. Amennyiben sikerül "lábra állítani a kamiont", akkor nem lesz szükség a veszélyes anyag átszivattyúzására.

Kokas Sándor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: egyelőre ismeretlen ok miatt a kamion letért az útról, s eközben történt a baleset, a jármű vezetője megsérült, kórházba szállították. Közölte: az M7-es utat a 90-es és a 100-as kilométerszelvényben lezárták, a forgalmat a 70-es útra terelik a műszaki mentés idejére.