Pénzfelvevő párra támadtak a fegyveresek Gödöllőn

2004.02.27. 18:04
Elfogták a rendőrök azt a három férfit, akik a gyanú szerint fegyverrel raboltak ki egy fiatal párt, akik egy gödöllői ingatlanirodában ötmillió forintot vettek fel. A késsel és pisztollyal is fenyegetőző támadók gázspray-vel lefújták a sértetteket, majd letépték a fiatalasszony válláról a táskáját, és elmenekültek.

Az áldozatok 27 éves férfitagja azonnal riasztotta a rendőröket, és feljegyezte az autó rendszámát is. Ekkor a gödöllői rendőrök hat autóval üldözőbe vették a menekülőket, és a közeli Szadán be is érték a Fiatot, amelyen akkora már rendszámot cseréltek.

A három - 26, 21 és 20 éves - budapesti fiatalt elfogták, és előkerült tőlük a fegyverük is, amely utóbb gáz-riasztófegyvernek bizonyult.

Ekkorra kiderült az is, hogy a rablók - akik feltehetően információk alapján támadták meg a párt - sikeres szökésük esetében sem jártak volna sikerrel, hiszen a fiatalasszony táskáját vitték el, holott az ötmillió forint a férfinál volt.

A három gyanúsítottal szemben mindezek ellenére csoportos rablás, okirattal való visszaélés, és egyedi azonosítójel meghamisítása miatt is eljárás indult.