Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Őrizetben a rendőrgázoló

2004.03.05. 14:48
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint el akart gázolni egy intézkedő rendőrjárőrt Ercsi közelében. A gázoló autó egyik utasát a rendőrök még az esetet követően, rövid üldözés után elfogták, míg a feltételezett sofőrt a település területén fogták el.

A Fejér megyei járőrök péntekre virradó éjszaka Ercsi és Ráckeresztúr között tartottak ellenőrzést, amikor egy rendszám nélküli fehér Ladát pillantottak meg. A főtörzsőrmester szabályos "Állj!" jelzést adott a közeledő autónak, mire annak vezetője gázt adott, és megpróbálta elütni a járőrt, majd nagy sebességgel továbbhajtott. A rendőrnek sikerült félreugrania, így szerencséjére nem sérült meg.

A járőrök azonnal követni kezdték a Ladát, amellyel a benne ülők egy Ercsiben lévő lakás udvarára menekültek be, ahol kiugráltak, így az őket üldöző rendőrök csak egyiküket tudták elfogni. A férfit előállították, az autót pedig - miután kiderítették róla, hogy már korábban kitiltották a forgalomból - lefoglalták. A nap folyamán ugyanakkor megállapították a sofőr kilétét is, így a rendőrök őt is elfogták. Egyúttal házkutatást tartottak mindkét gyanúsított lakásán, ahol több, feltehetőleg bűncselekményből származó tárgyat találtak.

Előkerült egyebek mellett több forgalmi rendszám, valamint számos olyan tárgy, ami az eddigi adatok szerint betörésből származik. Emiatt mindkettejüket őrizetbe vették, és eljárást indítottak velük szemben, orgazdaság miatt. Miután pedig a vizsgálat megállapította az Ercsiben élő autóvezető esetében a hivatalos személy elleni erőszakot is, vele szemben az ügyészségen is büntetőeljárás indulhat,