Lakótelepi rendőrség a Havannán

MTI
2004.03.11. 14:21
Lakótelepi rendőrség kezdheti meg működését Újpalotán és a Havannán - közölte Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának MSZP-s elnöke csütörtökön Budapesten. Ennek bevezetését az év második felére ígérete Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitány - tette hozzá a sajtótájékoztatón.

A rendőrségi létszám növekedésének függvényében a későbbiekben a főváros valamennyi lakótelepén bevezetik az új, közösséginek is nevezett járőrszolgálatot - mondta Danielisz Béla. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a lakótelepi házakat végigjárják a járőrök nap mint nap. A rendőrök felmennek a tizedikre lifttel, majd gyalog lemennek a földszintre, és ahol problémát észlelnek, intézkednek. Így biztosítják majd a "közeli kontaktust" - közölte a politikus.

"Ehhez a körzeti megbízotti irodákat vagy a rendőrállomások rendszerét ki kell építeni" - tette hozzá. Gy. Németh Erzsébet szocialista frakcióvezető azt mondta, hogy a szocialista frakció javaslatára került csaknem egymilliárd forint közbiztonsági, városrendészeti célokra a főváros idei költségvetésébe.