Újabb alacsonypadlós busz gyulladt ki a fővárosban

MTI
2004.03.14. 15:19
A 4-es jelzésű busz motorterében a Deák téri végállomásra érkezéskor keletkezett tűz, személyi sérülés nem történt. Miháleszky Gábor, a BKV fődiszpécsere elmondta: a tűz keletkezésének okát vizsgálják, de az már biztos, hogy műszaki hiba okozta.

A fődiszpécser utalt arra, hogy legutóbb három héttel ezelőtt kapott lángra egy 40-es busz motortere, és a tűz akkor átterjedt az utastérre is. Tavaly is számos alkalommal okoztak átmeneti fennakadásokat hasonló balesetek.

"A 4-es busz motorterében keletkezett tüzet a jármű vezetője a végállomásra érkezés után porral oltóval eloltotta, a tűzoltóknak már nem volt dolguk a lángokkal" - mondta a fődiszpécser.

Miháleszky Gábor közölte azt is, hogy a 4-es és a 6-os villamosok a pálya meghibásodása miatt nem közlekednek a budai végállomásaik és a Blaha Lujza tér között. Előreláthatólag délután hat óráig autóbuszok szállítják az utasokat a Móricz Zsigmond körtérről, és a Fehérvári úttól a Blaha Lujza térig - tette hozzá.

Laczkovics János, a BKV főosztályvezetője elmondta, hogy valószínűleg konstrukciós hiba miatt gyulladt ki a busz. "Az biztos, hogy a motortér szigetelésén változtatni kell" - mondta a főosztályvezető az RTL Klub kereskedelmi csatornának. Hozzátette: a BKV-nak hatvan ilyen járműve van.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes elmondta: a BKV-nak saját magának kell a fővárostól idén kapott 26 milliárd forintból kijavíttatnia a hibát. "Erről a BKV-nak saját hatáskörében gondoskodnia kell, mert ez túl nagy kockázat. Ez egy 200 milliós tétel, ezen spórolni nem lehet, ezt a BKV-nak meg kell csinálnia" - tette hozzá a főpolgármester-helyettes.