Tűz a velencei gyermekotthonban

MTI
2004.03.22. 22:52
Tűz ütött ki hétfőn este a velencei Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonban; a gyerekek nincsenek veszélyben - tájékoztatta az MTI-t a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Egyelőre még nem tudni, mi okozta a tüzet; a gyerekek meghallgatása után, várhatóan kedden, vagy szerdán sikerül a tűz okát biztosan megállapítani - közölte a helyszínen a tűzoltóság tűzvizsgálója.

Mint elmondta, az elektromos vezeték meghibásodása nagy valószínűséggel kizárható, de feltétezhető, hogy a tűz keletkezésében részük volt az épület második szintjén lévő egyik, teljesen kiégett hatágyas szoba lakóinak, mivel a lángok ott csaptak fel először. A szoba lakóit kedden, vagy szerdán hallgatják meg, s elmondásuk alapján is megpróbálják rekonstruálni, pontosítani a történteket.

Az épületben tartózkodó gyerekeket a tűz észlelését követően a pedagógusok percek alatt kimenekítették az épületből, így senki nem sérült meg. A 187 gyereket - köztük 12 óvodást - a velencei Entz Ferenc Szakközépiskola kollégiumában szállásolták el. A költöztetésben a részlegesen leégett iskola pedagógusai, a szakközépiskola és a nagyközség pedagógusai vettek részt. Az intézményben külön telefonvonalon fogadják az érdeklődő szülők hívásait - közölte az MTI-vel Velence polgármestere.

Oláhné Surányi Ágnes hozzátette: a gyerekek holmija a részlegesen leégett épületben maradt, az értékek őrzéséről mindaddig, amíg nem sikerül elszállítani azokat, a polgárőrség és a rendőrség gondoskodik.

A kiemelt, ötös fokozatú tűz oltását a pázmándi, velencei önkéntes tűzoltók segítségével 11 tűzoltóautóval, 50 tűzoltó végezte. A lángokat gyorsan megfékezték, de az utómunkálatok még éjszaka is tartanak.