Internetes gólkirályavatóval nyit új szezont a budapesti Vidámpark

2004.03.24. 12:53
Új játékokkkal bővült az április 3-án szezont nyitó fővárosi Vidámpark szórakoztató arzenálja. A legnagyobb érdeklődést feltehetőleg a focirajongók körében kelti majd az a világújdonságnak számító hi-tech szerkezet, amiben egy virtuális kapusnak lehet tizenegyeseket rúgni. Az elért eredmények felkerülnek az internetre (www.goalstriker.com), így a park látogatói nemcsak egymás ellen, de a világban játszó többi góllövővel is versenyezhetnek. Az avatóval egybekötött "kezdőrúgást" Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó végezte el szerdán. A Vidámpark a szezon végén magyar gólkirályt hirdet, akinek jutalma egy személygépkocsi lesz.

Megújította a jegyrendszert is a park vezetősége, ezután a parkbelépő leszurkolását követően 250 forintos egységjegyeket lehet vásárolni, az egyes játékok az exkluzivitásuktól függően kerülnek majd egy, két illetve három jegybe. Az árváltozás ily módon kilenc százalékos - számolt be a részletekről Tari Julianna vezérigazgató. Különlegesség lesz a jegyekkel kapcsolatban a "Looping Star csütörtök": ekkor minden erős gyomrú látogató a három jegy áráért két menetet mehet a fémvázas hullámvasúton.

A tíz éve részvénytársaságban működő, száz százalékban önkormányzati tulajdonú Vidámpark önállóan gazdálodik, ezért csak fokozatosan, pályázatokkal nyert pénzek útján tudja a tervezett felújításokat elvégezni - hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón. Jelenleg is tart a favázas hullámvasút rekonstrukciója, a barlangvasút felújítása, a mesecsónak tartószerkezetének javítása, illetve ezekkel párhuzamosan a park úthálózatának, környezetének szépítése.