Béla
12 °C
27 °C

Nem hivatalos személy elleni erőszak a tortadobálás

MTI
2004.04.01. 10:22
Megszüntette a salgótarjáni tortadobálás kapcsán hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult nyomozást az ügyészség, és becsületsértés miatt magánvádas eljárásra áttette a városi bírósághoz az ügyet - mondta Borbély Zoltán az MTI-nek csütörtökön.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője rámutatott: a törvény szerint a becsületsértés, többek között akkor lehet közvádra üldözendő cselekmény, ha a hivatalos személy sérelmére hivatalos eljárása alatt követik el, viszont a most vizsgált cselekmény a közgyűlés ebédszünetében történt.

"A Százszorszép óvoda bezárása ellen tiltakozó T. István a magával vitt tortát Puszta Béla salgótarjáni polgármester, országgyűlési képviselő arcába akarta dobni a városi közgyűlés ebédszünetében. T. István gyermeke abba az óvodába járt, amelynek a megszüntetéséről a közgyűlés tárgyalt" - mondta el.

A salgótarjáni rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanújával elrendelte a nyomozást és a Nógrád Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz tette át az ügyet, onnan pedig, miután a sértett országgyűlési képviselő, a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz került. Az ügyészség azonban megszüntette a hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult ügyet, és a becsületsértés miatti magánvádas eljárás lefolytatására áttette a salgótarjáni városi bírósághoz. A magánvádas eljárások általában egy nem nyilvános békítő tárgyalással kezdődnek.