Hármas ütközés az M-5-ös autópályán

Objektív Hírügynökség
2004.04.04. 15:43
Csaknem 3 órára lezárták az M-5-ös autópálya egyik útpályáját vasárnap hajnalban Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, ahol egy teherautó, egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze. A karambolnak három sérültje van.

A hármas ütközés a Kecskemétről Kiskunfélegyháza felé vezető útpályán történt a 98-as kilométerszelvénynél. Egy sódert szállító teherautó lassan haladt az autópálya külső sávjában, a mögötte érkező román kisbusz vezetője pedig elnézte a távolságot és hátulról nekirohant.

Közvetlenül ezután a kisbusznak is nekiütközött egy svájci rendszámú személyautó. A kisbuszban a jobb első ülésen ülő utas súlyosan, míg a román és a svájci sofőr könnyebben sérült meg.

A teherautó rakományának egy része szétszóródott az útpályán és a roncsok is elzárták mindkét sávot, ezért a rendőrök lezárták a Budapest felől jövő pályatestet. A Kecskemét Déli Csomópontnál több mint 2,5 órán át az E75-ös főútra terelték a Kiskunfélegyháza felé tartó forgalmat. A baleset okát és a felelősség kérdését még vizsgálják a rendőrök.