Két ablaknál próbálkozott a postarabló

2004.04.08. 12:58
Hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki fegyverrel rabolt ki egy postahivatalt Baján. A vádlottat első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tavaly december 18-án, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett fegyveres rablás, valamint ittas vezetés miatt nyolc évre ítélte. Csütörtöki tárgyalásukon a szegedi táblabírák így két évvel enyhítették az első fokú döntést.

A vádlott, aki egy gazdasági társaság ügyvezető igazgatója volt, 2003. július 30-án megromlott anyagi helyzete miatt támadta meg a bácskai város egyik postáját. Az Érsekcsanádon élő férfi, aki korábban már többször volt büntetve, akkor határozta el, hogy fegyverrel jut pénzhez, amikor a kft., amelynek igazgatója volt, tavaly nyáron csődközeli helyzetbe került. A vádlott még 1999-ben egy bajai vadászboltban vásárolt egy flóbertpisztolyt, és az ominózus napon ezzel kereste fel a városi postát.

Miután látta, hogy az ügyféltárben senki nem tartózkodik, odalépett az egyik ablakhoz, ott azonban az ügyintézőtől nem kapott pénzt. Ezt követően lépett át a szomszédos ablakhoz, ahol a fegyvertől megrettent pénztáros csaknem félmillió forintot adott át neki. A személyleírás alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták a támadót, és - mindössze 12 ezer forint híján - lefoglalták tőle az elvitt összeget is.