Kétezer extasyt foglaltak le

2004.04.09. 10:43
Csütörtök délután fogta el a rendőrség azt a debreceni férfit, akinek autójából az átvizsgálást követően több mint ezer Estasy-tabletta került elő - olvasható a rendőrség közleményében. A sofőrt Martonvásár területén igazoltatták. Az autóban talált kábítószert a nyomozók gyanúja szerint nem sokkal azelőtt vette át a debreceni férfi egy tranzakció során.

A 22 éves férfit és a vele együtt utazó nőt előállították a Fejér megyei nyomozók. Röviddel később Érd határában a 6-os főúton fogták el a tranzakció másik résztvevőjét. Az elfogott személy lakásán tartott házkutatás alkalmával további 800 tablettát és három zacskóban, megközelítően 60 grammnyi speedet találtak és foglaltak le a rendőrök. A lakásban talált kiszereléshez és forgalomba hozatalhoz használatos eszközöket szintén lefoglalták. A lefoglalt kábítószer piaci értéke meghaladja a 2,5 millió forintot.

A debreceni és a Fejér megyei férfi ellen őrizetbe vételük mellett, kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított. A lefoglalt tablettákat és port szakértői vizsgálatra továbbították.