Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Előzetesben a Varsóban elfogott férfi

MTI
2004.04.20. 06:05
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a lengyel állampolgárságú férfit, akit pénteken vettek őrizetbe a varsói Wschodnia (Keleti) pályaudvaron, és akinél egy táskában 2,4 kilogramm robbanóanyagot, egy gyújtószerkezetet, továbbá nagy mennyiségű euróbankjegyet és egy Budapestre szóló vonatjegyet találtak.

Maciej Kujawski, a varsói körzeti ügyészség szóvivője elzárkózott attól, hogy a vizsgálat jelenlegi szakaszában ennél több információval szolgáljon. A 38 esztendős Krzysztof G. kihallgatása folyamatban van - közölte. A szóvivő elmondta még: a hatóságok egyelőre nem tudták megállapítani, hogy a férfi egyedül vagy megbízásból cselekedett-e, és hogy kik azok a személyek, akiknek a robbanóanyagot vitte volna.

A lengyel országos rendőr-főkapitányság szóvivője korábban azt mondta, hogy egyelőre nem tudni, Budapestre készült-e a férfi. Tény, hogy néhány perccel őrizetbe vétele után indult Budapestre a Polonia Eurocity éppen arról a pályaudvarról, ahol elfogták. A rendőrség egyelőre több lehetséges verzióval is számol, például azzal, hogy a budapesti vonatjegy megvásárlásával a hatóságokat akarta félrevezetni.