Dutroux bocsánatot kért áldozataitól

MTI
2004.04.20. 19:27
Bocsánatot kért áldozataitól Marc Dutroux, Belgium leghírhedtebb bűnözője perének keddi napján, de a teremben lévő két lány, Sabine és Laetitia - azok, akik élve kerültek ki fogságából - elutasították ezt. A per keddi napján hallgatta meg az esküdtszék Laetitia Delhez tanúvallomását. Dutroux 1996 augusztusában rabolta el az akkor 14 éves lányt, aki szerencsére csak hat napot töltött a férfinál: eltűnése ugyanis végre nyomra vezette a különböző gyermekrablások ügyeit már hónapok óta kutató rendőröket, őrizetbe vették Dutroux-t, aki végül elárulta a két lány hollétét.

Laetitia elmondta, hogy az első napokat egy ágyhoz láncolva töltötte, majd Dutroux levitte abba a pincehelyiségbe, ahol akkor már több mint két hónapja raboskodott a 12 éves Sabine, Dutroux másik áldozata. Laetitiát a férfi háromszor erőszakolta meg, egyáltalán nem törődve azzal, hogy fáj neki, majd lejárt szavatossági idejű fogamzásgátló tablettákat kellett lenyelnie, nehogy terhes legyen.

Dutroux-t hat belga lány elrablásával, megerőszakolásával, közülük kettő meggyilkolásával, s további kettő halálában való közreműködéssel vádolják. Emellett három szlovák lány megerőszakolása és egyik bűntársának meggyilkolása is szerepel a bűnlajstromán. Egy korábbi közvélemény-kutatás szerint a belgák többsége - ha Belgiumban még létezne ez a büntetés - halálra ítélné.