Őrizetben a reptéri robbantás gyanúsítottjai

2004.05.03. 11:36
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a három embert, akik a gyanú szerint felrobbantották egy kazánház kéményét a börgöndi laktanyában. A székesfehérvári rendőrségre még szombaton délután jelentették be, hogy robbanás történt a város határában, a volt laktanya egy használaton kívüli építményében.

Mint kiderült, a laktanya területén ismeretlenek engedély nélkül készítettek robbantószert, majd azzal felrobbantották az egyik kazánház kéményét. A robbantás eredményeképpen a mintegy húsz méter magas, téglából épült kémény teljesen megsemmisült, sőt annak leomló darabjai beszakították a kazánház tetőszerkezetét is. A helyszínelők azt is megállapították, hogy az elkövetők az egykori honvédségi épületekben, illetve a környéken további - bár kisebb hatóerejű - robbantásokat is végeztek. A kár az első becslések szerint mintegy 150 ezer forintra tehető.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azonnal nyomozást rendelt el az ügyben, rongálás és robbanószerrel való visszaélés miatt. A helyszínen beszerzett adatok alapján kevesebb mint két órán belül előállítottak két férfit, akik összefüggésbe hozhatók voltak a robbantással. Harmadik társukat vasárnap fogták el a nyomozók, majd mindhármukat őrizetbe vették. A rendőrség a náluk tartott házkutatás alkalmával további hasonló bűncselekményre alkalmas tárgyakat is talált, azokat ezért lefoglalták. A székesfehérvári gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek, tettüket kísérletezéssel és szórakozással magyarázták.