Öt évet kapott a férje megölésével kísérletező asszony

MTI
2004.05.07. 16:22
Öt év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság minapi ítéletében azt a szolnoki asszonyt, aki a vád szerint 2002 nyarán több alkalommal is meg akarta ölni férjét. B. Gyuláné többször altatóval, "dúsított" Camparival kínálta meg a Szolnokon ismert vendéglátós férjét, arra számítva, hogy a férfi a szeszes italba kevert nagy mennyiségű gyógyszertől rosszul lesz és védekezésre képtelenné válik.

Ez az állapot többször bekövetkezett, és a nő egyszer az alélt embert a fürdőkád vizébe akarta belefojtani, másszor párnát szorított a fejére, hogy megfulladjon. Egy harmadik alkalommal a Mátrában egy teraszról akarta lelökni férjét, ám a magas korlát életmentőnek bizonyult. Az elszánt asszony a többszöri kudarc után sem mondott le tervéről. Azt gondolta ki, hogy a gyilkossághoz mérget szerez, és ennek megvásárlására férje egyik munkatársát kérte meg. A cinkosnak kiszemelt fiatalembernek az asszony részletesen elmesélte korábbi kísérletezéseit is.

A munkatárs mindezek után úgy döntött, hogy a hallottakról tájékoztatja a férjet, és később a rendőrségnek is beszámolt róla. A megvádolt asszony a bíróságon azzal védekezett, hogy a felszínre került történet ellenére nem állt szándékában férjét megölni, és a munkatársának mondottakat viccnek szánta. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság a 2003 januárjában letartóztatott asszonyt első fokon, előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletében és emberölés előkészületében bűnösnek találta, és 5 év fegyházra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védője is fellebbezett, ezért a jogerős döntést a táblabíróság mondja ki.