Kétszázharminccal tépett a cseh mezőgazdasági miniszter

MTI
2004.05.10. 11:42
Megkülönböztető jelzést használva ugyan, de óránként több mint 230 kilométeres sebességgel száguldott a napokban a cseh mezőgazdasági miniszter kocsija Prágából Brnóba, írja a rendőrségre hivatkozva a hétfői prágai sajtó. A miniszteri Audi jó száz kilométerrel lépte túl a cseh autópályákon megengedett maximális sebességet, s a kék fény használata sem volt rendben, mivel azt a cseh politikusok is csak rendkívül indokolt esetben használhatják.

Jaroslav Palas, a mezőgazdasági tárca feleőse, aki egy nemzetközi szőlészeti konferenciára sietett, nem volt hajlandó kommentálni az ámokfutást, csak annyit mondott, hogy a megkülönböztető jelzést valószínűleg valamilyen közlekedési dugóban kapcsolta be a gépkocsi vezetője. A sajtó szerint a miniszteri sofőr súlyosan megszegte a közlekedési szabályokat.

Az eset ráadásul alig két héttel azután történt, hogy Cyril Svoboda miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter súlyos balesetet szenvedett a dél-morvaországi Brno mellett. A rendőrség szerint Svoboda kocsijának balesetét bizonyíthatóan gyorshajtás okozta. A külügyminiszter gerincsérülés miatt azóta is kórházban van.