Elfogták az angyalföldi késelés gyanúsítottját

2004.05.12. 12:06
Lakossági bejelentés alapján fogták el a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint halálra késelte egy vitapartnerét Angyalföldön, jelenti a HavariaPress. A két ember hétfőn este fél kilenc körül, eddig tisztázatlan okokból keveredett szóváltásba, a XIII. kerületi Bulcsú utca és a Tüzér utca sarkán.

A szemtanúk elmondása szerint a vita hevében egy kés is előkerült, s az egyik vitázó fél bántalmazta, majd több szúrással megsebesítette a sértettet. A megszúrt áldozat, egy 44 éves budapesti férfi a szúrások következtében életét vesztette.

A késelő az eset után elmenekült a helyszínről, de a rendőrség még a kedden megállapította a kilétét, így elfogatóparancsot adott ki vele szemben. A délutáni órákban egy lakossági bejelentést kaptak a feltételezett elkövető - egy 43 éves budapesti férfi - tartózkodási helyéről, őt ezért elfogták, majd őrizetbe vették. A gyanúsított kihallgatását azonban még nem tudták befejezni, mivel a férfit - egészségi állapota miatt - kórházba kellett szállítani. Az eset pontos körülményeinek a vizsgálata még jelenleg is tart. A rendőrség kezdeményezte a késelés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.