Rendőrök fogták el a kutyáját kínzó gazdát

2004.05.12. 14:35
Büntetőeljárást indított a rendőrség azzal a férfival szemben, aki baltával és hurokkal próbálta meg kivégezni a kutyáját Debrecenben. A hajdúsági megyeszékhely rendőrségére kedden késő este jelentették be, hogy egy idős férfi brutálisan kínoz egy nagy testű kutyát.

A bejelentő szerint a férfi Debrecen egyik kertvárosi részén egy ismeretlen eszközzel bántalmazta az 50 cm-es marmagasságú kutyát. A helyszínre siető rendőrjárőrök a jelzett épület előtti útszakaszon, meggyötört, leromlott állapotban találtak rá az állatra.

Mint kiderült, a kutyát saját gazdája, egy 64 éves debreceni férfi bántalmazta, miután megunta mindazt a sok bosszúságot, amit az állat okozott neki. Ezért megkérte egy alkalmi ismerősét, hogy közösen elpusztítsák az ebet. A megbeszélés után egy baltát kerestek, majd az állat nyaka köré egy hurkot téve, annak testére ütést mértek. A riadt állat azonban elszakította a nyakára tekert zsinórt, majd elmenekült támadói elől.

A kutya gazdája ellen, aki beismerte tettét, állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Debreceni Rendőrkapitányságon.