A milliókat és a pénzfelvevőt is elrabolták

Index/Havaria
2004.05.14. 14:54
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást indított - az ismeretlen helyen tartózkodó - Sz. Attila 22 éves, U. László 28 éves, K. Zsolt János 33 és M. László 33 éves budapesti lakosok valamint hat - egyelőre - ismeretlen személy ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megfosztottak tizenhatmillió forintjától, majd elraboltak egy pénzt felvevő fiatalembert a fővárosban. Sz. Attila egy betéti társaság ügyvezető igazgatójaként, 28 éves társával szerdán mintegy 16.4 millió forintot vett fel egy józsefvárosi bankfiókban társaságuk számlájáról.

A Határ úti metróállomás gyorsforgalmi felüljárójánál azonban, a felvételt követő osztozkodás közben két ismeretlen férfi megtámadta az ügyvezetőt. A támadók késsel a nála lévő pénz átadására kényszerítették a fiatalembert, majd annak megszerzését követően elmenekültek. A sértett társa - aki a rendelkezésre álló adatok szerint a rablás felbujtója lehetett - a támadás közben eltávozott a helyszínről.

Ezt követően a betéti társaság tulajdonosai - a két 33 éves férfi - a megtámadott fiatalembert a gépkocsijukba kényszerítették, majd a cég angyalföldi irodájába szállították, ahol négy, ezidáig ismeretlen férfival bántalmazták. A tulajdonosok és segítőik - feltehetőleg fegyverrel - a felvett összeg visszafizetésére akarták kényszeríteni az ügyvezetőt, akinek tartózkodási helye jelenleg is ismeretlen.

Az ügy szereplőinek felkutatására ezért a BRFK munkatársai nagy erőkkel indítottak nyomozást, egyúttal vizsgálják a történtek pontos körülményeit is. Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatja le.