Gerzson
-3 °C
3 °C

Börtöntűzben Hondurasban: százegy elítélt meghalt

MTI
2004.05.17. 15:51
Százegy elítéltet megölt egy rövidzárlat miatt keletkezett tűz Honduras egy északi börtönében hétfőn. A fővárostól, Tegucigalpától 180 kilométerre északra lévő San Pedro Sula városának a fegyintézetében történt szerencsétlenségben további huszonheten megsebesültek.

Armando Calidonio helyettes közbiztonsági miniszter bejelentése szerint a tűz hajnalban ütött ki, amikor a rabok még aludtak. A lángok az intézmény egy részét gyorsan elpusztították. Egy kórházba szállított, sebesült rab egy helyi rádiónak elmondta: több társával együtt az égő ágyból ugrott ki. A tűzoltók ugyan gyorsan eloltották a lángokat, de akkorra már az épület nagy része a tűz martaléka lett.

Egy éven belül ez a második nagyméretű börtöntűzeset volt Hondurasban. Tavaly tavasszal egy lázadást kísért gyújtogatás és tűz, akkor hetvenen vesztették életüket. A lángba borult épületben főként bűnbandák tagjait tartották fogva. A fegyintézet túlzsúfolt volt. A 800 elítélt őrzésére tervezett börtönben ennek a létszámnak több mint kétszerese raboskodott.