Zavartalanul folyik az M7-es felújítása

MTI
2004.06.03. 16:41
Az esős időjárás nem zavarja a kivitelezőt a munkálatok akadálytalan végzésében, ezért vasárnap ideiglenesen megnyitják a felújítás alatt álló M7-es autópálya szakaszt a Balatonról a fővárosba tartó autósok előtt. Az Állami Autópálya Kezelő Rt. közleménye szerint a felújítási munkálatok második reggelén sem volt tapasztalható torlódás az M7 autópálya Pest felé vezető, az Érd és az M1-M7 autópálya torkolata közötti lezárt szakasz miatt.

A kedden lezárt, mintegy öt kilométeres szakaszon a munkálatok a tervek szerint folynak. Jelenleg az elöregedett aszfaltot marják, amelyet az eső ellenére az éjszakai órákban is végezni tudott a kivitelező társaság. Várhatóan délután fejezik be ezt a munkafázist, és amint az időjárás lehetővé teszi, elkezdődik az aszfaltozás. Az útellenőri jelentések szerint nem tapasztalható jelentős torlódás az M0 autóúton és a környező alsóbbrendű utakon.

A felújítási munkálatok két napja alatt nem történt a pályalezárással összefüggésbe hozható baleset. Az Országos Mentőszolgálattal kötött megállapodás alapján az M0-M7 csomópontban, minden nap reggel 6 és este 9 óra között rendelkezésre áll egy mentőautó, valamint a mentőhelikopter percek alatt a helyszínre érkezhet szükség esetén.