Béla
13 °C
27 °C

Újra járható M7-es bevezető szakasza

MTI
2004.06.06. 17:11
A tervezettnél több nappal korábban, vasárnap délután 2 órakor átadták a forgalomnak az M7-es felújított szakaszát. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter az MTI-nek a gyors munkával, illetve a pálya állapotával indokolta a korábbi befejezést. "Az a társaság, amely elnyerte a felújítási munkát, pozitívan állt ahhoz a kérdéshez, hogy éjjel-nappal dolgozzanak a felújításon" - mondta, hozzátéve: ez egyben jó referenciát is biztosíthat a társaságnak más pályázatokon.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy az időjárás nem kedvezett az elmúlt napokban a munkavégzésnek. Hozzátette, hogy a felső két kopóréteg lemarása után nem találtak jelentős hibákat, ezért elég volt egy újabb jobb minőségű burkolattal lefedni a pályát. Az M7-es felújítását a tervek szerint június 10-én fejezték volna be. A kedden lezárt szakaszon a gazdasági miniszter szerdán 24 órás munkarendet rendelt el annak érdekében, hogy a kitűzött határidőre biztonságosan befejezhető legyen a munka forgalom-eltereléssel járó üteme.

A felújítás során az M7-es autópálya M0 csomópont és az M1-M7 közös bevezető közötti szakasza kapott új burkolatot, kiépítették a fizikai elválasztást és közvilágítást. A munkák elvégzésére az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) közbeszerzési pályázatot írt ki, melynek nyertese az Egri Útépítő Rt. lett. A kivitelezési költség összesen bruttó 300 millió forint az ÁAK korábbi közlése szerint.

15%
4999 Ft
4250 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft