Távolsági busz ütközött kisteherautóval

MTI
2004.06.10. 11:03
Frontálisan ütközött csütörtökön reggel Kiskunfélegyháza közelében egy zsúfolt távolsági busz és egy kisteherautó; egy utas súlyosan, a kocsi sofőrje életveszélyesen, a busz vezetője és két utas könnyebben megsérült - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A Tisza Volán menetrendszerű távolsági autóbusza az E75-ös főúton, a 117-es kilométerszelvénynél frontálisan ütközött egy kisteherautóval, amelyik szabálytalanul előzött több járművet - mondta el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hortobágyi István őrnagy tájékoztatása szerint az autóbusz Szegedről érkezett, és Kiskunfélegyháza előtt következett be a baleset. Az ütközés után a busz az árokba került, de nem borult fel; a kisteherautó vezetőjét, egy 29 éves győri férfit, az összeroncsolódott autóból a tűzoltók tudták csak kimenteni - ismertette a történteket a szóvivő. Közlése szerint a sofőrt életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők a kecskeméti kórházba.

Az autóbuszban több mint 70-en utaztak, közülük egy nő súlyosan, a buszvezető és két utas könnyebben megsérült - tette hozzá Hortobágyi István őrnagy.