Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Tűzoltóautó balesete Körmenden

MTI
2004.06.15. 21:16
Egy mentéshez vonuló tűzoltóautó és egy határőrségi személygépkocsi ütközött össze kedden délután Körmenden, a balesetben ketten megsérültek - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem. "Kollégáink egy, a 8-as számú főúton Magyarszecsődnél történt baleset helyszínére igyekeztek, amikor a határőrségi laktanya előtt összeütköztek a határőrség egyik személygépkocsijával, a határőrségi járműben ketten könnyebben megsérültek" - mondta Nagy Károly, a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Az MTI-t a mentők körmendi ügyeletén viszont úgy tájékoztatták, hogy a határőrség autójában utazók közül az egyik súlyos sérüléssel került kórházba. A katasztrófavédelem ügyeletesének közlése szerint a szerencsétlenül járt tűzoltóautó egy Magyarszecsődnél történt karambolhoz sietett; itt egy autóbusz és két személygépkocsi koccant össze, de itt - mint utóbb kiderült - nem sérült meg senki.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére a baleset körülményeiről elmondta: az autóbusz a megállóból akart kihajtani, ekkor mögötte fékezett egy autó, az e mögött érkező harmadik jármű pedig belehajtott a fékező kocsiba, és nekilökte az autóbusznak. "Az autóbuszon és az összekoccant járművekben nem sérült meg senki" - fűzte hozzá.