Kirabolták a segítőkész öregembert

2004.06.18. 14:04
Továbbra is keresi a rendőrség azokat a férfiakat, akik egy idős férfit megtévesztve több százezer forintot loptak el a lakásából Békésszentandráson.

Az eddigi adatok szerint a trükkös tolvajok a múlt szerdán bukkantak fel a békési faluban, ahol tüzifát kínáltak eladásra. Délután egy idős férfihoz is bementek, akinél éppen ott vendégeskedett egy közelben lakó asszony. A kedvező ajánlat hallatán a nő tízezer forintot kért kölcsön vendéglátójától, majd elindult haza a faárusokkal.

Fél óra múlva azonban az egyik férfi újra megjelent a hitelt adó idős embernél, akinek azt mondta, hogy küldjön még kölcsön pénzt az asszonynak, mert az több fát szeretne vásárolni.

A házigazda nem fogott gyanút, és a kamrából egy újabb bankót adott át a jó fellépésű, vállig érő szőke hajú látogatónak. Az udvaron azonban ekkor felbukkant a teherautós társa, egy alacsony, kopasz, harmincas férfi, és valamilyen indokkal félrevonta a házigazdát. Minden bizonnyal ezt a pár percet használta ki az elsőként érkezett férfi, aki újra besurrant a lakótérbe, és nyolcszázezer forintot emelt el az idős ember kamrájából.