Országos körözés a kínai lövöldöző ellen

2004.06.21. 12:01
A személyi és tárgyi bizonyítékok, valamint a tanúvallomások alapján még a hétvégén sikerült beazonosítani a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható Qui Shuasghua 29 éves kínai állampolgárságú budapesti lakosú személyt, aki ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság országos elfogató parancsot adott ki.

Szombaton, késő este egy a Budapest VIII., Kőbányai úton lévő "Internet-bárban" szóváltást követően a gyanúsított egy ott tartózkodó 33 éves kínai állampolgárságú férfira egy nagy kaliberű pisztollyal többször rálőtt. Ezt követően - az épülettől körülbelül 100 méterre - az utcán egy másik 27 éves kínai férfit is több esetben meglőtt, majd a helyszínről elmenekült. Mindkét áldozat a helyszínen életét vesztette.

Fotó: BRFK
Országosan körözik
A rendőrség adatai szerint nem úgynevezett "bandák" közötti leszámolás, hanem feltehetően személyes konfliktus lehetett a bűncselekményt kiváltó ok. A lövöldözés második áldozata valószínűleg csupán belekeveredett a történtekbe: hallva a lövéseket a helyszínre sietett, és útközben futott össze a fegyveressel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 telefontanú telefonszámot, illetve tegyen bejelentést a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A rendőrség azonban óvatosságra int: mivel a gyanúsítottnak fegyvere van, elfogását ne kíséreljék meg.