Tekla
8 °C
20 °C

Már kilenc gyilkosságot vallott be az 'Ardennek szörnye'

MTI
2004.07.02. 18:05
Újabb két gyilkosságot vallott be a többrendbeli gyilkossággal és nemi erőszakkal gyanúsított Michel Fourniret - közölték igazságügyi források pénteken.

Mint azt Yves Charpenel francia ügyész elmondta: a belga sajtóban "a francia Dutroux"-ként is emlegetett 62 éves francia erdész csütörtökön beismerte, hogy meggyilkolta a 13 éves Mananya Thumpongot és a 18 éves Céline Saisont, akiknek megölését eddig tagadta. Saisont 2000 júliusában találták holtan egy erdős vidéken a francia-belga határ közelében, Thumpongot ettől a helytől nem messze, egy évvel eltűnése után, 2002-ben. Fourniret eddig összesen kilenc, Franciaország, illetve Belgium területén elkövetett gyilkosságot vallott be, köztük hat fiatal lányét.

Várhatóan tovább folyik a kutatás a Fourniret birtokában lévő dél-belgiumi kastély környékén, miután a hatóságok a vádlott feleségétől, Monique Olivier-től megtudták, merre található annak a 16 éves gyermekvigyázó lánynak holtteste, akinek meggyilkolása miatt Fourniret ellen vádat emeltek csütörtökön a belga hatóságok. Az asszony azonban csak meglehetősen pontatlanul határozta meg a helyet, ezért nagy területet kell átkutatni az áldozatok után.