Natália
1 °C
7 °C

Már kilenc gyilkosságot vallott be az 'Ardennek szörnye'

MTI
2004.07.02. 18:05
Újabb két gyilkosságot vallott be a többrendbeli gyilkossággal és nemi erőszakkal gyanúsított Michel Fourniret - közölték igazságügyi források pénteken.

Mint azt Yves Charpenel francia ügyész elmondta: a belga sajtóban "a francia Dutroux"-ként is emlegetett 62 éves francia erdész csütörtökön beismerte, hogy meggyilkolta a 13 éves Mananya Thumpongot és a 18 éves Céline Saisont, akiknek megölését eddig tagadta. Saisont 2000 júliusában találták holtan egy erdős vidéken a francia-belga határ közelében, Thumpongot ettől a helytől nem messze, egy évvel eltűnése után, 2002-ben. Fourniret eddig összesen kilenc, Franciaország, illetve Belgium területén elkövetett gyilkosságot vallott be, köztük hat fiatal lányét.

Várhatóan tovább folyik a kutatás a Fourniret birtokában lévő dél-belgiumi kastély környékén, miután a hatóságok a vádlott feleségétől, Monique Olivier-től megtudták, merre található annak a 16 éves gyermekvigyázó lánynak holtteste, akinek meggyilkolása miatt Fourniret ellen vádat emeltek csütörtökön a belga hatóságok. Az asszony azonban csak meglehetősen pontatlanul határozta meg a helyet, ezért nagy területet kell átkutatni az áldozatok után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?