Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ütközött két vitorlázógép Békéscsaba felett

MTI
2004.07.03. 15:35
Két vitorlázógép ütközött a békéscsabai repülőtér fölött szombaton a déli órákban, a gépeknek szerencsére sikerült landolniuk, személyi sérülés nem történt - mondta a Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője.

"Az egyik Góbé típusú gép egy felszálló légáramlatban körözött, hogy magasságot nyerjen, amikor egy másik IS-28B2 típusú jármű, mintegy 350-400 méteres magasságban nekiütközött" - mondta Bajkó Erika. "A Góbé kormányszerkezete megsérült, a másik gépben csak kisebb kár keletkezett" - tette hozzá.

A két légi jármű az ütközést követően szerencsésen landolt a repülőtéren. A vitorlázógépeken összesen hárman tartózkodtak, egyikük sem sérült meg. A baleset körülményeit a polgári légiközlekedés-biztonsági szervezet szakemberei vizsgálják ki szakmai szempontból.