Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leégett Kasmír legrégebbi oktatási intézménye

MTI
2004.07.05. 08:29
Leégett a vitatott hovatartozású Kasmír indiai részének legrégebbi és egyben legtekintélyesebb oktatási intézménye hétfőn, a rendőrség szándékos gyújtogatásra gyanakszik.

Az indiai Kasmír nyári fővárosa, Szrinagar központjában álló százéves, téglából és fából készült épület teljesen kiégett. Az eset nyomán az utcák megteltek a nemzedékek óta neves kasmíri személyiségeket kibocsátó intézmény pusztulása miatt elkeseredett emberekkel.

"Szándékos gyújtogatásra gyanakszunk. Nem úgy tűnik, mintha véletlen baleset lett volna" - mondta egy helyi rendőrtiszt, Dzsavád Ahmad.

A tűzesetért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget. A középiskola Kasmír legtekintélyesebb iszlám vezetőjének irányítása alatt működött, aki az utóbbi néhány hónapban iszlám szélsőségesek támadásainak céltáblája volt.