Budaházyék a rendőrség ellen tüntettek

MTI
2004.07.07. 19:16
A rendőrségi "túlkapások és megalázások" ellen tiltakoztak mintegy negyvenen a rendőrség Teve utcai székháza előtt szerdán délután a fővárosban. A rendőrség "igyekszik ellehetetleníteni a hazafias rendezvényeket, a szervezőkkel szemben egyre keményebben lépnek fel ... ", és az is előfordul, hogy hamisan tanúskodnak a szabálysértési eljárásokban - mondta Budaházy György, a tüntetés egyik szervezője, a Magyar Revíziós Mozgalom elnöke, akit az Erzsébet híd két évvel ezelőtti lezárása miatt pénzbüntetésre ítéltek.

A szervező közölte, nem a rendőrök, hanem a rendőrség politikai irányítása ellen tiltakoznak, amely jogszerűtlen intézkedésekre sarkallja a szervezet tagjait. A tiltakozók körözöttes szendviccsel kínálták a szolgálatból hazainduló és a rendezvényt biztosító rendőröket, hogy, mint mondták, "ne csak mi legyünk körözöttek".

A tüntetésen a Lelkiismeret'88 csoport rendezvényeiről ismert résztvevőkön túl, a Szabadság téri szovjet emlékmű elleni demonstráció és a Tilos Rádió előtti tüntetés több résztvevője is megjelent. Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni a tüntetés szervezőinek állításait.