Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csalók miatt úszta meg a büntetést

2004.07.07. 21:38
Csaló zugárusok miatt úszta meg a komolyabb büntetést az a férfi, akinél félszáz karton csempészett cigarettát véltek találni a vámosok Borsod megyében. A Vám- és Pénzügyőrség mobil ellenőrző csoportja a napokban figyelt fel egy férfira, aki egy tömött szatyorral szállt fel Nyíregyházán egy Miskolc felé induló vonatra. A vámnyomozók ezt követően megvizsgálták a férfi szatyrát, amelyben látszólag ötven kartonnyi ukrán cigaretta lapult.

Ennek alapján jövedéki bűncselemény miatt indítottak eljárást a férfival szemben, aki így az elkobzott dohányáru veszteségén túlnmenően mintegy negyedmilliós pénzbüntetésre is számíthatott. Amikor azonban a vámosok felbontották az egyik csomagot, kiderült,. hogy a látszólag eredeti kartonokban csupán papírral kitömött cigarettásdobozok vannak, így mindössze tízben volt ténylegesen dohányáru. A férfival szemben így már csak szabálysértés miatt indulhat eljárás, ami miatt mintegy húszezer forintnyi bírságra kell számítania. A rendőrség ugyanakkor nyomozást indított az egyelőre ismeretlen árusok után, csalás miatt.