Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Házi őrizetbe kerül a nyíregyházi rendőrkapitány helyettese

2004.07.08. 18:09
Házi őrizetbe helyezte a bíróság Lutter Sándor alezredest, a nyíregyházi rendőrkapitány általános helyettesét. A rendőrtisztet a városi rendőrkapitánnyal és egy harmadik rendőrrel együtt kedden vették őrizetbe a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai. Pásztor Miklós rendőrkapitány már szerdán hajnalban szabadlábra kerülhetett, s a Budai Központi Kerületi Bíróság Lutter esetében sem adott helyt teljes egészében az ügyészségi indtványnak.

Az alezredest így a bíróság előzetes letartóztatás helyett csupán házi őrizetbe helyezte, az indoklás szerint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az ügyben szereplő harmadik rendőr esetében a bírák az ügyészi indítványt elutasították, és szabadlábra helyezték a nyomozót. A végzés ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be, így az nem jogerős. A három rendőr ellen az ügyészség hivatali visszaélés, Lutterrel szemben pedig emellett államtitoksértés, lopás és közokirat-hamisítás gyanújával is eljárást kezdeményezett.