Aliz
6 °C
14 °C

Kitoloncoltak hat koszovói albán határsértőt

MTI
2004.07.08. 20:05
Kitoloncolták Magyarországról csütörtökön azokat a koszovói albánokat, akik egy tehergépkocsiban vékony réteg szalma alá rejtőzve akartak Nyugat-Európába jutni a sopron-klingenbachi határátkelőnél.

A magyar sofőr által vezetett járműben hét koszovói albánt és egy kínai állampolgárt találtak szerdán az átkelőnél közös ellenőrzést végző magyar és osztrák határőrök. A koszovói albánok közül egy menekült státust kért, vele szemben az osztrák hatóságok járnak el. A többieket visszatoloncolták Magyarországra. A hat koszovói albánnal szemben az idegenrendészeti eljárást a győri igazgatóság folytatta le. A kínai állampolgár ügyét a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatósága vizsgálja.

A magyar sofőrrel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt az osztrák hatóságok folytatnak eljárást. Az illegális bevándorlók személyenként 1500-1800 euró közötti összeget fizettek Nyugat-Európába szállításukért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?