Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy orosz bombázó repülő

MTI
2004.07.09. 06:34
Lezuhant az orosz légierő egyik Tu-22M3 típusú harcászati bombázó repülőgépe Oroszország észak-nyugati részén. A négy főnyi legénység minden tagja életét vesztette - közölte péntek hajnalban a légierő szóvivője.

Alekszandr Dobrisevszkij ezredes elmondta: az éjszakai gyakorlórepülést végző géppel közép-európai idő szerint röviddel este 10 óra előtt szakadt meg az összeköttetés. A bombázó roncsaira és a négy pilóta holttestére mintegy nem egészen két óra múlva találtak rá a Novgorodi megye Szalci repülőterétől mintegy 10 kilométerre. A gépen nem volt fegyverzet.

A légi mentők illetékese szerint a balesetet minden valószínűség szerint a pilóta hibája okozta, de végleges következtetést csak az után lehet levonni, ha megtalálták a gép feketedobozát.

A Tu-22 volt az első szuperszonikus bombázógép, amelyet a Szovjetunióban 1962-ben állítottak hadrendbe. 1974-ben döntöttek a korszerűsítéséről, a Tu-22M3 először 1977-ben szállt fel. 1992 után a légierő és a haditengerészet kötelékében 235 Tu-22M2 és Tu-22M3 maradt hadrendben.