Árpád
-2 °C
4 °C

Újra madárinfluenza Kínában?

MTI
2004.07.09. 08:50
Egészségügyi megfigyelés alá helyeztek a hatóságok harminchét, madárinfluenzával fertőzött szárnyassal kapcsolatba került személyt Kínában - jelentette pénteken egy hivatalos kínai lap. Az orvosok naponta mérik valamennyi, a kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartomány egy tóparti farmjának madárinfluenzával fertőzött szárnyasaival kapcsolatba került személy testhőmérsékletét - jelentette a China Youth Daily napilap. Mostanáig a harminchét személy egyike sem bizonyult betegnek.

A baromfifarmon kedden mutatták ki a betegség jelenlétét először azóta, hogy négy hónapja Kínában bejelentették a madárinfluenza-járvány felszámolását. Kínai hivatalos személyek elszigetelt esetnek minősítették az Anhuj (Anhui) tartománybeli baromfifertőzést, amelynek okozói gyaníthatóan vízi- vagy költözőmadarak. A farm három kilométeres körzetében 30 ezer szárnyast öltek le, és öt kilométeres körzetben minden baromfit beoltottak. Hongkong (Hong Kong) és Peking felfüggesztette az Anhujból (Anhhui) származó szárnyasok felvásárlását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?