Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több embert összetapostak a bikák Pamplonában

MTI
2004.07.09. 10:53
Egy embert felöklelt egy bika, többeket megtapostak pénteken a spanyolországi Pamplonában a hagyományos San Fermin fesztivál harmadik napjának utcai bikafuttatásán.

A 825 méteres futáson, amelyet egy karám és egy bikaviadali aréna között rendeztek meg a város szűk utcáin, a bikák előtt futó több embert is feldöntöttek a vadállatok és nekinyomták őket az utcákat szegélyező fapalánkoknak. Egy 23 éves fiatalembert az egyik bika felöklelte, és felhasította a lábát.

A helyi hatóságok szerint hatan vagy heten megsebesültek, de azt nem közölték, hogy sérülésük mennyire súlyos. A Pamplona védőszentjének tiszteletére rendezett fesztivál első két napján senki sem sérült meg. A pénteki futtatás azonban már az induláskor másképpen alakult, mert a bikák, amelyek között akadt egy 600 kilós példány is, előbb rontottak ki a karámból, mint ahogyan azt a szervezők várták.