Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harminchatan haltak meg egy buszbalesetben Peruban

MTI
2004.07.10. 08:15
Harminchatan meghaltak és huszonhárom másik személy megsebesült pénteken, amikor két autóbusz frontálisan ütközött egymással a dél-perui Palpa közelében a pánamerikai autóúton.

A baleset az Ica és Nazca közötti szakaszon következett be, feltehetően a Palpa város környékén az utat borító erős köd okozta rossz látási viszonyok miatt - közölte a rendőrség.

Péntek éjjelig tizenkilenc holttestet sikerült azonosítani, a tűzoltók folytatták a holttestek kiemelését a két szerencsétlenül járt autóbusz roncsai közül. A hatóságok az áldozatok számának emelkedésétől tartanak, tekintettel az icai és nazcai kórházakba szállított sérültek súlyos állapotára.

A Limától 350 kilométerre délre található Nazca Peru egyik leghíresebb idegenforgalmi központja. Az Andok lábánál elterülő, kősivatag borította fennsíkon húzódnak az 1926-ban felfedezett, több mint ezer éves rejtélyes vonalak.