Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyilkos viharok tomboltak a hétvégén Romániában

MTI
2004.07.11. 20:00
Négy ember, köztük két gyermek, halt meg a hétvégén villámcsapások miatt Romániában, ahol pusztító viharok vetettek véget a megelőző napok gyilkos hőségének. Egy 13 éves és egy 16 éves fiút Szatmár, illetve Hargita megyében érte halálos villámcsapás. Pásztorok voltak mindketten, akárcsak az a két felnőtt, akivel Iasi megyében végzett a villám - közölte vasárnap a román belügyminisztérium illetékese.

A rendkívül erős széllel kísért viharok közel négyszáz lakóépületet rongáltak meg az ország északi részén. Mintegy 300 település áram nélkül maradt, közel 4600 hektáron pedig a jég verte el a termést. A hétvégi viharokat megelőzően a 38 Celsius fokot is meghaladó hőség uralta Romániát. Sajtójelentések szerint legalább 18 ember halálát okozta a hőség.