Rendőrt gázolt egy ittas motoros Agárdon

MTI
2004.07.12. 21:22
Elgázolt egy ittas motorkerékpáros egy intézkedő rendőrjárőrt Agárd belterületén hétfőn. A motorost a rendőrök elfogták, a férfivel szemben büntetőeljárás indul a Fejér Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalánál.

A gárdonyi rendőrkapitányság egyik gyalogos közrendvédelmi járőre bukósisak nélkül közlekedő motorkerékpárost észlelt az egyik agárdi utcában. A motorost, akinek utasa szintén nem használt bukósisakot, a törzsőrmester meg akarta állítani. A karjelzésre a motoros lassítani kezdett, a rendőrhöz érve azonban gyorsított és elgázolta a járőrt.

A motorkerékpáros az ütközést követően elvesztette uralmát a jármű felett, és utasával együtt felborult. A megsérült rendőr járőrtársának sikerült elfogni a motorost. A húszéves érdi férfi láthatóan ittas volt, ezért a rendőrök vérvételre állították elő. Az ügyeletes orvos enyhén ittasnak minősítette a fiatalembert. Az elgázolt rendőrnek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek. A motoros és utasa nem sérült meg a baleset következtében.