Olivér
5 °C
8 °C

Őrizetbe vettek garázdaságért egy magyar férfit Szlovákiában

MTI
2004.07.13. 15:24
Garázdaság, zsarolás és elsősegély elmulasztása gyanújával őrizetbe vettek egy 34 éves magyar állampolgárságú budapesti lakost Szlovákiában. A férfi az érsekújvári járásban fekvő Kiskeszi községben vasárnap ismeretlen okból rátámadt egy helyi lakosra.

A magyar autós a falu vendéglője előtt dulakodásba keveredett egy 38 éves kiskeszi férfival, majd gépkocsijával elhajtott, de néhány perc múltán visszatért a helyszínre. Suzuki Swift márkájú gépkocsijával célba vette a három társával ott ácsorgó férfit, aki már nem tudott elugrani, a kocsi elkapta és súlyos, 8 napon túl gyógyuló fejsérülést szenvedett. A magyar támadó segítségnyújtás nélkül elhajtott, a helyszínre érkezett rendőrök pedig körözést adtak ki ellene. A férfit az ipolysági határátkelőn nem sokkal később elfogták és őrizetbe vették.

A gyanúsítottat a szlovák törvények értelmében három évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Az őrizetes magyar állampolgár egyelőre sem konzuli védelmet, sem ügyvédet nem kért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?