Élettársa égette el a brutálisan meggyilkolt férfit

2004.07.14. 13:30
Őrizetbe vette a rendőrség a hét végi gödi gyilkosság gyanúsítottjait. A nyomozók szerint a megölése után elégetett férfival élettársa és lánya végeztek. Az eddigi adatok szerint a nő pénteken keveredett heves szóváltásba középkorú élettársával. A vita hevében a férfi egy kenyérvágó késsel támadt a nőre, ám az, hogy védje magát, a fürdőkádba lökte a férfit. Ezután kicsavarta a kezéből a kést, végül 5-6 alkalommal, teljes erejével belevágta. A vizsgálat adatai szerint az élettárs már a kádba zuhanáskor életét veszíthette, végzetes nyakcsigolyatörése miatt, ám a szúrások zöme is halálos volt.

Az eset után a nő a 19 éves lányát hívta segítségül a holttest eltüntetéséhez, majd együtt pokrócba csomagolták a holttestet, és szombat hajnalban, a nő Nissan Micrájával a Göd és Dunakeszi közötti területre vitték. Ott megpróbálták felgyújtani, ám mivel kevés volt a benzinjük, a holttest nem égett el. Emiatt a nő este - immár egyedül - nagy mennyiségű benzinnel tért vissza a helyszínre, és elégette a tetemet.

A rendőrség gyanúja - több gyanús körülmény miatt - már a hét elején őrá terelődött, s kedden, lányával együtt őrizetbe is vették. Az asszony esetében a Pest megyei főkapitányság az előzetes letartóztatást is indítványozta, míg a bűnsegédként gyanúsított 19 éves lányra lakhelyelhagyási tilalmat kértek.