Judit
3 °C
7 °C

Nem konstrukciós hiba miatt égett a BKV-busz

MTI
2004.07.14. 13:50
Nem konstrukciós hiba okozta azt a tüzet, amely egy Ikarus 435-ös busz motorterében keletkezett - mondta el Antal Mihály, a BKV Rt. forgalmi igazgatója. A tűzoltóság szakértőjének megállapítása szerint egy gázolajcső eltörött, és a meleg motortérben begyulladt az üzemanyag. A 139-es busz gazdagréti végállomásán kedden az utasok leszállása után gyulladt ki a motortér. Ez volt a harmadik tűzeset ennél a típusnál.

Az előző kettő elektromos zárlat miatt keletkezett, nincs tehát szó olyan konstrukciós hibáról, mint az Ikarus 412-es típusnál. Egy korábbi vizsgálat azt már bebizonyította, hogy a 412-eseknél konstrukciós hiba okozta a tüzeket. A kipufogó csövet ugyanis túl közel vezették az éghető anyagokból készült részekhez. A BKV folyamatosan végzi a hibás járművek átalakítását, amire már több tízmillió forintot költöttek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?