Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Első fokon 15 év a csomai postás támadójának

MTI
2004.07.15. 16:04
Tizenöt év, fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte csütörtökön a Somogy Megyei Bíróság azt a 47 éves kercseligeti férfit, aki ez év februárjában kalapáccsal rátámadt Csomán egy postásnőre, hogy megszerezze a táskájában levő pénzt. Az első fokon meghozott ítélet nem jogerős. A vádlottat a bíróság közfeladatot ellátó személy ellen, nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérletben mondta ki bűnösnek.

A férfi tudta, hogy aznap jelentősebb összeget - nyugdíjat - visz magával a postás, és elhatározta, hogy megszerzi a táskát és a benne lévő pénzt. A 35 éves postást kora délelőtt az utcán, hátulról érte a támadás. Kalapáccsal leütötte, majd többször lesújtott a már földön fekvő nő fejére, akit a bántalmazás miatt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Az életét megmentették, de maradandó egészségkárosodást szenvedett. A tettes elszaladt, ám előtte még elvette az asszonytól a táskát, a benne levő csaknem 300 ezer forinttal. A rendőrség néhány órával később egy csomai pajtában fogta el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős határozatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!