Jenő
-3 °C
6 °C

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítanak két APEH-adóvégrehajtót

MTI
2004.07.15. 18:54
Hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe az APEH két adóvégrehajtóját - közölte csütörtökön Molnár András ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóságának két adóvégrehajtója ellen indult nyomozásról szerdán adtak tájékoztatást, anélkül, hogy a gyanúsítás tartalmára kitértek volna. A közlések szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda és az APEH biztonsági szervezetének belső vizsgálata nyomán több bűncselekmény megalapozott gyanúja merült fel.

Az ügy csütörtökön átkerült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra. Ennek bűnügyi igazgatója elmondta, hogy az üggyel összefüggésben szerdán egy vállalkozót is őrizet alá helyeztek, aki ellen adócsalás és közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanújával folytatnak nyomozást.

A rendőrség kezdeményezte az ügyészségnél az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A vizsgálat befejezéséig, ami várhatóan egy hónapig is eltarthat, további részleteket nem közölnek - mondta az ezredes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?