Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Thaiföldön ismét támad a madárinfluenza-vírus

MTI
2004.07.16. 10:41
Madárinfluenza-vírust fedeztek fel újabb hat thaiföldi tartományában - jelentették be az egészségügyi hatóságok. A fertőzésekkel a délkelet-ázsiai országban tizenötre emelkedett a fertőzött tartományok száma. (Thaiföldnek 76-ra tartománya van.) A madárinfluenza az elmúlt télen Ázsiában 24 ember halálát okozta.

Thakszin Sinavatra thaiföldi kormányfő a betegség terjedése ellenére újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a kór csak szórványosan jelentkezett az országban. Azt is megemlítette, hogy a hatóságok utasítást kaptak arra: irtsák ki azokat a fertőzött gólyákat, amelyekről feltételezik, hogy a fertőzés újbóli megjelenésének az okozói. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) azonban nem tartja indokoltnak az intézkedést. A téli járvány idején Thaiföldön nyolc személy halt meg a madárinfluenzában, és 36 millió szárnyast kellett elpusztítani,