Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baltával támadt a tűzoltókra a környék réme

2004.07.16. 13:47
Baltával támadt a tűzoltókra az a feldühödött férfi, aki így akarta megakadályozni egy korhadt faág levágását Kőbánya-kertvárosban.

A hírügynökség értesülései szerint a X. kerületi tűzoltóság egyik egységét a rendőrök hívták a Bársonyvirág és a Hárslevelű utcák kereszteződésénél lévő játszótérhez, egy életveszélyessé vált, korhadt faág eltávolításához.

Ekkor azonban a játszótér szomszédságából váratlanul kirohant a kertjéből egy középkorú férfi, és - trágár szavak kíséretében - egy baltával kezdte fenyegetni a favágáshoz készülő tűzoltókat. A felindult támadó egyiküknek a sisakját is lerántotta, és azzal vágta szájon áldozatát, akinek felrepedt a szája.

A támadás miatt a tűzoltók kihívták a helyszínre a rendőröket, akik a kapitányságra állították elő a férfit, és eljárást indítottak vele szemben, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. A közelben lakók elmondása szerint egyébként a középkorú férfi hosszabb idő óta rettegésben tartja a környéket.