Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Habzás miatt elzárták a Gellért-hegyi vízesést

MTI
2004.07.17. 20:56
Feltehetően a beleöntött mosószertől habzott a Gellért-hegy lábánál a Duna felőli oldalon lévő vízesés szombat este, a takarításhoz a vízesést elzárják egy időre - tájékoztatta Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője az MTI-t.

"Tizennyolc órakor kaptuk a jelzést a rendőrségtől, hogy óriási habzás tapasztalható a Gellért-hegyi vízesésnél. Kivonultunk és mosó kocsikkal letakarítottuk a területet" - mondta az MTI-nek Szegedi Péter.

Hozzátette: a vízesést üzemeltető Fővárosi Kertészeti Rt. munkatársa arról tájékoztatta, rövidesen elzárják a vízesést, hogy könnyebb legyen kitisztítani a medencében leülepedett idegen anyagot. Szegedi Péternek nincs tudomása arról, hogy veszélyes, mérgező anyagokat öntöttek volna a vízesésbe.

A polgári védelem helyszínre kivonult munkatársai fehér port találtak a vízesés felső szakaszán, az ismeretlen személyek feltehetően mosóport öntöttek a vízbe - tette hozzá Szegedi Péter. A köztisztasági vállalat szóvivője hozzátette: amíg tisztították az utat, a rendőrök irányították a forgalmat.