Árpád
-2 °C
4 °C

Vasárnap délután újraindítják a Gellért-hegyi vízesést

MTI
2004.07.18. 09:55
Újraindítják vasárnap délután a Gellért-hegyi vízesést, miután a nap folyamán többször is átmossák a rendszert, mert szombaton feltehetően mosószert öntöttek ismeretlenek a vízbe; a Fővárosi Kertészeti Rt. feljelentést tett az ügyben - közölte az MTI-vel cég vezérigazgató-helyettese. "Reggel hét óra óta dolgozunk a vízesésen, most át kell mosnunk négyszer-ötször a rendszert, amíg kiürül belőle a hab, ami valószínűleg valamilyen mosószer lehet" - mondta Törőcsik Éva. Hozzátette: várhatóan a délutáni órákban indítják újra a vízesést. Közölte: az anyagi kár pár százezer forint, amely miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője szombaton azt közölte: tizennyolc órakor kaptak jelzést a rendőrségtől, hogy óriási habzás tapasztalható a Gellért-hegyi vízesésnél. "Kivonultunk és mosókocsikkal letakarítottuk a területet" - tette hozzá. Szegedi Péter elmondta: nincs tudomása arról, hogy veszélyes, mérgező anyagokat öntöttek volna a vízesésbe. A polgári védelem helyszínre kivonult munkatársai fehér port találtak a vízesés felső szakaszán, az ismeretlen személyek feltehetően mosóport öntöttek a vízbe - fűzte hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?