Árpád
-2 °C
3 °C

Emberöléssel gyanúsítják az intézkedő rendőrt

Népszabadság
2004.07.19. 09:41
Gondatlan emberüléssel gyanúsítja Fővárosi Ügyészégi Nyomozó Hivatal azt a rendőrt, akinek a kezei között meghalt egy bolgár férfi június elején. A bolgárt éppen egy tárgyalásról szállították el, akikor dulakodásba keveredett kísérőivel, de az egyik rendőr feltehetően úgy megszorította, hogy megfulladt.

Gondatlan emberöléssel gyanúsítják azt a rendőrt, akinek a kezei között intézkedés közben meghalt egy bolgár férfi június 11-én. A 27 éves áldozat Amszterdamból érkezett repülőn, a gépen ok nélkül randalírozni kezdett, és a pilótafülkébe is megpróbált bejutni. Miután a biztonságiak leszedték a gépről, gyorsított eljárással gyorsított eljárással tárgyalták az ügyét. A bíróságon azzal védekezett, hogy drogfüggő, és már egy hete nem tudta beszerezni a napi adagját. A bíróság végül öt havi szabadságvesztésre ítélte és kiutasította az országból.

A tárgyalás után a rendőrök elszállították, de kitépte magát a bilincsből, és őrzőire támadt a járőrkocsiban. A kocsi megállt és a két fogoly kísérő hosszas dulakodás után a földre teperte a férfit, aki azonban ezalatt alig jutott levegőhöz - mivel fojtófogást alkalmaztak nála -, végül pedig megfulladt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?